Lakodalmas Gasztronómia Arnót - TOP-5.3.1-16-B01-2017-00028
Arnóton a helyi hagyományőrzés egyik népszerű szegmense a lakodalmas szokások felelevenítése és
vőfélytalálkozók szervezése. A programelem célja a lakodalmas gasztronómiájának népszerűsítése és
a programba bevont települések lakosainak megismertetése a receptekkel, ételekkel. (Lakodalmas
húsleves, Borsodi Lakodalmas Fonott Kalács ? értéktárba helyezett levendulás ízesítésű)
Minden az esküvő jegyében zajlik, megpróbáljuk ugyanazokat a lakodalmi étkeket felszolgálni, ami
ilyenkor szokás, mint például újházi tyúkhúsleves csigatésztával, különböző sültek, nálunk Arnóton a
mindenki által kedvelt mélán híres Geleji sajtot készítettük több formában, mint például a klasszikus
rántott sajthoz, sajttal töltött gombafejhez, valamint a sajttal sonkával töltött sertésbordához, ezeket
a sajtkülönlegességeket a főétel sültes tálján kínáltuk fel éjfélkor töltött káposzta, majd a lakodalmi
torta. A vőfélyek minden étel felszolgálásakor verset mondanak.
A fotódokumentáció ide kattintva érhető el.
VISSZA