pályázat
Lakodalmas Gasztronómia Arnót - TOP-5.3.1-16-B01-2017-00028
Arnóton a helyi hagyományőrzés egyik népszerű szegmense a lakodalmas szokások felelevenítése és vőfélytalálkozók szervezése. A programelem célja a lakodalmas gasztronómiájának népszerűsítése és a programba bevont települések lakosainak megismertetése a receptekkel, ételekkel. (Lakodalmas húsleves, Borsodi Lakodalmas Fonott Kalács ? értéktárba helyezett levendulás ízesítésű)

Minden az esküvő jegyében zajlik, megpróbáljuk ugyanazokat a lakodalmi étkeket felszolgálni, ami ilyenkor szokás, mint például újházi tyúkhúsleves csigatésztával, különböző sültek, nálunk Arnóton a mindenki által kedvelt mélán híres Geleji sajtot készítettük több formában, mint például a klasszikus rántott sajthoz, sajttal töltött gombafejhez, valamint a sajttal sonkával töltött sertésbordához, ezeket a sajtkülönlegességeket a főétel sültes tálján kínáltuk fel éjfélkor töltött káposzta, majd a lakodalmi torta. A vőfélyek minden étel felszolgálásakor verset mondanak.

A fotódokumentáció ide kattintva érhető el.
VISSZA

Elérhetőségek, kapcsolat

EMREG Nonprofit Kft
Cím: 3711 Szirmabesenyő u. 1.
E-mail cím: info@vidamkozossegek.hu
Facebook